RAZSTAVA UMETNIKOV NA REZIDENCI

RAZSTAVA UMETNIKOV NA REZIDENCI


WHAT IF ... LAYERS OF IMAGINATION WAS TAKING PLACE IN THE LAYER HOUSE?
KAJ ČE ... BI SE V LAYERJEVI HIŠI PLASTILA DOMIŠLJIJA?

Galerija Layerjeve hiše, Kranj
5. 7. – 14. 8. 2018

Razstavljalci: Claudio Beorchia, Carniollus Brut, Giorgos Chronis, Barbara Demšar, Urška Mazej, Kai Holland, Simone Karl, Lane

Festival KAOS je na rezidenco povabil osem umetnic in umetnikov, ki aktivno sooblikujejo njegov program. Avtorji iz Slovenije, Nemčije, Grčije in Italije bodo v času od 1. do 6. julija izvajali spremljevalne festivalske dogodke in kolektivno ustvarjali.

Osrednja razstava festivala v galeriji Layerjeve hiše, na kateri sodelujejo rezidenčni umetniki, je poskus prikaza sodobnega kolaža kot prakse, ki prežema več področij kreativnega izražanja, citira lastne znane principe, vendar izhaja iz raznolikih ozadij in vzgibov ustvarjalčeve realnosti. Skupinsko razstavo zaznamuje vrsta tako likovnih kot vsebinskih pristopov k uporabi kolaža. Umetniki na eni strani ostajajo zaverovani v materialne zakonitosti tehnike in reference svojih predhodnikov, na drugi raziskujejo možnosti za sodobne interpretacije dobrih 100 let stare umetniške prakse.

Skozi slikarsko ali digitalno obravnavo materiala, asemblaž in fotografijo vselej razkrivajo tudi lasten mentalni poligon občutij v sodobni družbi, ironične geste, umik v imaginarne pokrajine. Svobodno se sprehajajo med mnogoterimi interpretacijami, manifestacijami, manipulacijami vsebin, ki jih lahko nosi kolaž.

Kuratorica razstave: Maja AntončičObjavljeno 16.05.2018
Festival Kaos